Sukupolvenvaihdos yrityksessä: Varmista yrityksesi jatkuvuus

Sukupolvenvaihdos on merkittävä hetki yrityksen elinkaarella. Se tarkoittaa tilannetta, jossa yrityksen omistus ja mahdollisesti myös johtaminen siirtyvät perheen tai lähisuvun sisällä seuraavalle sukupolvelle. Yrittäjä on usein siirtymässä eläkkeelle tai etsii muutoin jatkajaa työlleen ja saavutuksilleen​​. 

Mitä sukupolvenvaihdosta pohtivan kannattaa ottaa huomioon?

  • Jatkuvuus ja Perintö: Onnistunut Sukupolvenvaihdos mahdollistaa yritystoiminnan jatkumisen, työpaikkojen ja asiakassuhteiden säilymisen. Usein uusi yrittäjä tuntee jo yrityksen ja on siihen tunnetasolla sitoutunut​​.
  • Verohuojennukset: Oikein toteutettu sukupolvenvaihdos voi tuoda osapuolille huomattavia verotuksellisia etuja. Sukupolvenvaihdokseen liittyvä verosääntely tarjoaa veroetuja niin luopuvalle kuin jatkavalle yrittäjälle​​.
  • Henkiset tekijät: Sukupolvenvaihdos on enemmän kuin pelkkä liiketoimi. Se herättää usein tunteita ja edellyttää näin ollen huolellista suunnittelua ja toteutusta kaikkien osapuolten parhaaksi​​.

Asiantuntijapalvelumme sukupolvenvaihdoksissa

Me avustamme kaikissa sukupolvenvaihdokseen liittyvissä asioissa, alkaen suunnitteluvaiheesta toteutukseen saakka. On tärkeää aloittaa prosessi ajoissa ja suunnitella se huolellisesti. Kiinnitämme erityistä huomiota yrityksen ja henkilö-omistajien muodostamaan kokonaisuuteen, jotta tilanne on kaikkien osapuolten kannalta optimaalinen. Selvitämme kanssanne parhaat vaihtoehdot sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseen, olipa kyseessä sitten perheen sisäinen siirto tai myynti ulkopuoliselle. Autamme ymmärtämään verotukselliset näkökulmat ja hyödyntämään mahdolliset verohuojennukset. Lisäksi laadimme kaikki tarvittavat asiakirjat, kuten kauppa- tai lahjakirjat. Tekemällä sukupolvenvaihdoksen tarkkaan ja asiantuntijakumppanin avustuksella, saat hyvät eväät toiminnan jatkuvuudelle ja vältät mahdollisesti kalliiksi tulevat karikot.