Yritysverotus ja veroneuvonta

Tarjoamme yli 20 vuoden kokemuksella apua erilaisten yritysverotuksen liittyvien asioiden läpikäymiseen, hoitamiseen ja lakineuvontaan. Erityistä huomioita kohdistamme yrityksen ja henkilö-omistajien muodostamaan kokonaisuuteen, jotta tilanne on kaikkien osapuolten kannalta optimaalinen. Varautumalla mahdollisiin ikäviin yllätyksiin, varmistat omaisuuden pysyvyyden ja yrityksen toiminnan jatkuvuuden. Yritysverotuksen palvelumme liittyvät esimerkiksi seuraaviin:

  • Verosuunnittelu
  • Siirtohintoja koskevat dokumentit, suunnitelmat ja raportit, markkinaehtoisuuden varmistaminen
  • Veroilmoitukset hankalissa ja tulkinnanvaraisissa tilanteissa
  • Vastaukset lisäselvityspyyntöihin
  • Vastineet, valitukset ja oikaisuvaatimukset
  • Kansainvälisen verotuksen tilanteet

Vero- ja lakiasiantuntija yrityksesi menestyksen tukijana

Yritysten verosuunnittelun tavoitteena on varmistaa, että kaikki verotukseen liittyvät asiat on tehty, optimoitu ja hoidettu yrityksen kannalta edullisimmalla tavalla – niin, että voit nukkua yösi huoletta. Yrittäjää saattaa pohtia esimerkiksi ovatko kaikki veroasiat hänen ja omistamansa yrityksen kannalta hoidettu optimaalisesti? Kannattaako yritys jakaa yhdestä useampaan tai yhdistää eri yrityksiä yhdeksi? Milloin on hyötyä muuttaa yhtiörakennetta ja mitä se tarkoittaa? Mitä verottajan lähettämä kirje tarkoittaa ja mitä toimenpiteitä se vaatii? Mitä tehdä, jos halutaan irtisanoa työntekijä? Kannattaako perustaa uusi yritys? Onko yhtiöjärjestyksellä väliä yrityksen toiminnan kannalta? Kuinka paljon osinkoa kannattaa jakaa? Onko yrityksen tekemä kauppakirja juuri minun kannalta hyvä – pitäisikö siihen lisätä tai poistaa jotain?

Varmista optimaalinen verotus ja onnistu yritysjärjestelyissä

Yritysverotuksen toimialueella otamme huomioon kokonaistilanteen sekä yrityksen että omistajan edut ja velvollisuudet. Käymme läpi veroilmoituksen kokonaistilanteen, varmistamme, että kaikki mahdolliset verovapaudet käytetään hyödyksi ja autamme välttämään veroilmoituksen tulkinnanvaraisuuksia.

Yritysjärjestelyt, kuten osakevaihto, sulautuminen, jakautuminen ja liiketoimintasiirto ovat monivaiheisia projekteja. Olemme tukena jokaisessa vaiheessa ja autamme saavuttamaan halutun lopputuloksen, verotukselliset näkökulmat huomioiden. 

Autamme laskemaan ja puntaroimaan vaihtoehtoja verotuksellisesta näkökulmasta – luonnollisesti lain määrittelemissä puitteissa. Avustamme myös viranomaisten lähettämien lisäkysymyksiin vastaamisessa ja veropäätösten oikaisuvaatimuksissa. Tarvittaessa haemme ennakkoratkaisuja. Toimimme siis yrittäjän tukena ja tulkkina joskus hyvinkin hankalissa verotukseen liittyvissä tilanteissa.

Yritystoiminnassa on tavallista erilaisten sopimusten ja kauppakirjojen laatiminen. Tyypillisiä sopimuksia ovat kiinteistö- ja yrityskaupat, vuokrasopimukset, osakassopimukset ja sukupolven vaihdokseen liittyvät asia- ja kauppakirjat. Palvelemme yrityksiä sekä laatimalla että tarkastamalla erilaisia sopimuksia – laskemme sopimusten verotuksellisia seuraamuksia ja avaamme lainsäädännöllistä näkökulmaa. Kaupanvahvistus on osa toimintaamme. Erityisosaamistamme on konserniyhtiöitä ja lähipiiriyrityksiä koskeva siirtohinnoittelu ja niiden verotukselliset näkökulmat.  Avustamme myös yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdoksissa.