Yksityishenkilöiden palvelut

Jokaisen elämässä tulee eteen mutkatilanteita, surua ja iloisia elämänmuutoksia, joiden hoitamiseksi tarvitaan sopimuksia ja oikeudellisia asiakirjoja. 

Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi perheenjäsenen kuolema, avioero ja yritystoiminnan siirto sukupolvelta toiselle. Tilanteiden hoitamisessa on hyvä, kun rinnalla on luotettava taho, joka hoitaa paperiasiat kuntoon.

Myös yksityishenkilöiden verotus aiheuttaa joskus päänvaivaa. Se voi joskus olla monitahoista ja aiheuttaa pulmia. Asioiden hoitamiseksi tarvitaan tietoa laista, verotuksesta ja oikeuksista. Näissä tilanteissa tarjoamme asiakkaillemme lakineuvontaa ja -tukea koko prosessin ajan. Pyrimme järjestämään asiakkaidemme asiat aina hienotunteisesti ja sovinnollisesti. Kuin ihminen ihmiselle.

Veroneuvontaa ja sopimuksia kaikissa elämäntilanteissa

Autamme kaikissa veroneuvontaa vaativissa asioissa, olipa kyse tulo- tai pääomaverotuksesta, ennakkoratkaisujen hakemisesta, erilaisista veroprosesseista tai muutoksenhausta. Myös erilaiset yksityishenkilöiden väliset sopimukset voivat aiheuttaa päänvaivaa ja riitaa, jos niissä on epäselvyyksiä. Näiden ehkäisemiseksi laadimme asiantuntevasti erilaisia velkakirjoja, lahja- ja kauppakirjoja sekä sopimuksia (kuten vuokrasopimukset ja osakassopimukset). Kaupanvahvistus on osa toimintaamme. Autamme myös avioliiton solmimisen aikaan laatimalla avioehtosopimuksia. Avioeron kohdatessa hoidamme omaisuuden osituksia.

Perintöasiat kuntoon ennen ja jälkeen

Autamme aina ajankohtaisissa perintö- ja lahjaverosuunnitelussa. Asiantunteva ja kokenut lakimiehemme auttaa kuolinpesien ja lesken asemaa koskevissa kysymyksissä – mitä oikeuksia kenelläkin on, missä vaiheessa varallisuus kannattaa jakaa ja mitä näissä tilanteissa tulee ottaa huomioon. Teemme perinnönjakoja ja osituksia ja annamme asiantuntevaa neuvontaa kaikissa perintö- ja lahjaveroasioissa, kuolinpesän hoidossa sekä autamme perunkirjoitusten ja testamenttien laatimisessa.

Etukäteen tehdyt asiakirjat edistävät asioiden hoitamista halutulla tavalla. Avullamme ne voidaan hoitaa myös ilman riitoja kuoleman kohdattua perittävän. Olemme tukena ja apuna myös testamentin laatimisessa, kun haluat varautua varojesi jakautumiseen ja selvittää sen verotuksellisia seuraamuksia. Voit myös varautua  etukäteen laatimalla edunvalvontavaltuutuksen, mikäli jostain syystä käy niin, että esimerkiksi terveydentilasta johtuen olet kykenemätön hoitamaan asioitasi.

Sukupolvenvaihdokset jatkuvuuden ylläpitämiseksi

Avustamme maatilojen ja yritysten sukupolvenvaihdoksissa. Näissä tilanteissa huomioimme tarkkaan yrityksen ja henkilö-omistajien muodostaman kokonaisuuden, jotta tilanne on kaikkien osapuolien kannalta optimaalinen. Tekemällä sukupolvenvaihdoksen tarkkaan ja asiantuntijan avustuksella, saat hyvät eväät toiminnan jatkuvuudelle ja vältät mahdollisesti kalliiksi tulevat karikot.